top of page

Nybörjarlördag

En introduktion till Brasiliansk jiu jitsu

Denna kurs passar dig som är intresserad av att prova på brasiliansk jiu jitsu och lära dig grunderna i sporten. Efter avslutad kurs kommer du att vara redo att fortsätta med den ordinarie träningen på schemat.

Vår upplevelse är att steget in på en kampsportsklubb kan vara tufft, och att många som börjar med sporten skulle vilja ha ett tillfälle att ordentligt få träna på uppvärmningsövningar och tekniker i lugn och ro. Denna kurs innehåller två träningar under lördagen och det finns ett begränsat antal platser för att kunna se till att alla får ut så mycket som möjligt av kursen.

Pris: 1200kr
I detta ingår 4 timmars träning och hyra av dräkt och bälte. Om du efter avslutat kurs vill behålla din dräkt så kommer du att kunna köpa den av oss för 800kr (ordinarie pris 1400kr).

 

Datum:
11/2

Tider:

Pass 1: Lördag 10:00-12:00

Pass 2: Lördag 14:00-16:00
 

Lokal:
Stark jiu jitsus lokaler på Norrtullsgatan 20 i Stockholm
Närmaste station är Odenplan

Instruktörer:
Elina Moestam Lindblad, Erik Friberg och Simon Immerstrand

BJJ

Sagt om tidigare kurs:

”Nybörjarhelgen på Stark var precis vad jag behövde för att känna mig mer trygg på mattan. Mycket väl genomtänkta dagar med allt man behöver för att komma igång med BJJ. Tack Elina och Erik för en lärorik och kul helg!”

”Fantastisk rolig helg som gav mig en riktigt fin introduktion till sporten. Instruktionen kan inte klassas som annat än världsklass och det var riktigt skön stämning hela helgen. Redan vid första kullerbyttan insåg jag att jag hade ganska stor, låt oss kalla det utvecklingspotential, men Erik och Elina var både lugna, tydliga och pedagogiska i sin instruktion. För mig som jobbar i en organisation vars hela idé är pedagogik och själv jobbar till viss del med pedagogik är det något jag är väldigt kräsen med men Elina och Erik överträffade till och med mina förväntningar!

Jag tror att grunden för djup förståelse, oavsett ämne, är att förstå “varför”. Varför gör man en viss sak och inte en annan? Den förståelsen lyckades Elina och Erik skapa genom att, förutom tekniker och teknikkedjor (återkommer till det senare), gå igenom de olika positionerna som finns och poängsystemet vilket verkligen gav en bättre förståelse för helheten och varför man försöker komma till olika positioner. 

Att vi sedan fick lära oss teknikkedjor, (dvs gör teknik 1, som leder in till teknik 2, som leder in till teknik 3 osv) skapade också en mycket bättre förståelse för rörelsemönstret och varför vissa tekniker ser ut på vissa sätt. I början hade man problem med att förstå hur man skulle göra teknik 1, men när man väl hade fokuset på att försöka göra teknik 3 gick teknik 1 och 2 av bara farten. 

Att sedan hoppa in i en vanlig klass var inga problem, för jag hade dels fått gå igenom de olika rörelserna vid uppvärmning men också så hade jag några teknikkedjor att faktiskt prova under klassen. 

I korthet, har du minsta funderingar på att börja med BJJ kan jag varmt rekommendera nybörjarhelgen!”

Elina Moestam Lindblad
Erik Friberg
Simon Immerstrand

ELINA MOESTAM LINDBLAD

Svart bälte, elitansvarig för svenska BJJ-landslaget

Erik Friberg

Svart bälte, huvuddomare för svenska tävlingar i BJJ

Simon Immerstrand

 

Svart bälte, domare på svenska tävlingar i BJJ

bottom of page